מרקים ומאכלי קדירה
החורף עומד להיגמר ויש לנו הזדמנות אחרונה לאכול משהו חם, תבשיל שיחמם את גופנו. האופציות הן רבות, נתחיל, איך לא, עם מרק - תבשיל חם ומשביע. אם תבחרו להכין אותו מהמוצרים הנכונים, הוא אפילו לא יהיה תחליף אחד של מנת פחמימות, והוא יתרום לרבות לתחושת השובע מהארוחה. אם אתם רוצים אתם יכולים לקחת קופסא ממנו לעבודה או לבית הספר עם מעט לחם מלא ויש לכם ארוחה קלה, חמה ומזינה. אם אתם רוצים אתם גם יכולים להקפיא אותו ולהפשיר מתי שמתחשק. מרק שורד הקפאה בקלות.
גם מאכלי קדירה הם דבר נהדר. מאכל קדירה הוא מאכל בו יש את שלושת מרכיבי הארוחה – חלבון, פחמימה וירק. כולם בסיר אחד. עשיתם מאכל קדירה, אתם לא צריכים להוסיף לו כלום, פשוט ליהנות. נזיד לעומת זאת הוא מאכל המכיל רק שניים ממרכיבי הארוחה. יכולים להיות בו חלבון ופחמימה, יכולים להיות בו גם רק חלבון וירק, וכל מה שתצטרכו לעשות זה לצקת אותו על האורז או הקינואה אותם הכנתם.
מעבר לפינוק שיש במאכל חורפי אמיתי, למרקים ולמאכלי קדירה יש יתרונות בריאותיים רבים:
1. קלים להכנה - מאכלי קדירה ומרקים יכולים להיות ארוחה מלאה בזמן התעסקות קצר יחסית - יכול לעזור לכם לבשל בבית ולהימנע מלאכול בחוץ או לצרוך קפואים למיניהם המכילים מלחים, פחמימות ושומנים רבים.
2. ניתנים להקפאה ולהפשרה בקלות יחסית בעקבות תכולת הנוזלים הגדולה שיש בהם. אפילו את המיקרו האכזרי הם יכולים לשרוד בשלום .
3. פחמימות מלאות – זמן הבישול הארוך של מאכלי הקדירה מאפשר שימוש בפחמימות מלאות. אורז מלא, קטניות וחיטה יכולים להעשיר כל תבשיל קדירה ממוצע.
4. פחות מלח- אוסף הטעמים האמיתי שמשתחרר מהמוצרים ומהנוזלים המוספים והמתבשלים בזמן ארוך מאפשר שימוש בפחות מלח ושומן.
תבית - מאכל קדירה המגיע אלינו הישר מהמטבח העיראקי.
שפית שני מדור
6 מנות רכיבים:
• 12 שוקי עוף
• 4 בצלים
• 3 עגבניות
• 10 שיני שום
• 1 כוס אורז מלא מושרה כ24 שעות
• 3 מקלות קינמון
• 2כפות בהרט
• 2 כפות כורכום
• 2 כוסות מים
• 2 כפות שמן קנולה
הכנה:
• בסיר גדול לסגור את השוקיים במעט שמן חם ולהוציא מהסיר.
• באותו הסיר לסדר את פרוסות הבצל ומעליהם העגבניות והשום.
• מעל הירקות לסדר את הבשר ומעליו את האורז ,לפזר את התבלינים ולצקת את המים.
• מביאים לרתיחה,מכסים בנייר אפיה ועליו נייר אלומיניום ומבשלים על אש קטנה כ-3 שעות.
מרק שומר
חומרים (10 מנות)
- 1 כוס עדשים אדומים שבורים
- 2 גבעולי סלרי
- 6 שיני שום קצוצות
- 4 שומר חתוכים לפרוסות
- חצי חבילת כוסברה קצוצה
- חצי כוס מיץ לימון
- 1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 8 כוסות מים
אופן ההכנה
- בשלו את העדשים עם המים על אש גדולה כ 30 דקות
- במחבת נפרדת חממו את השמן והשחימו את הסלרי, השום, הכוסברה והשומר
- הוסיפו את פרוסות הלימון ובשלו עוד 20 דקות
- הוסיפו את מיץ הלימון, בשלו עוד 3 דקות והגישו
מרק חצילים ועשבי תיבול
חומרים עבור 8 מנות
- 2 חצילים חתוכים לקוביות בנות 2 ס"מ
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 2 קישואים קלופים ופרוסים
- 3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 ראש שום מופרד לשיניים
- סלסילת פטריות שמפיניון
- 2 כפות שמן זית
- 6 כוסות ציר ירקות
- חצי כוס יין אדום יבש
- מלח ופלפל
- חצי כוס בזיליקום קצוץ/חצי כוס אורגנו טרי קצוץ
אופן הכנה
- שימו על תבנית גדולה את כל הירקות עם שמן הזית בחום של 180 מעלות ואפו עד להשחמת כל הירקות (כשעה).
- העבירו את כל הירקות במעבד מזון והכניסו לסיר.
- הוסיפו לסיר את ציר הירקות והיין.
- הביאו לרתיחה, הוסיפו את עשבי התיבול והגישו.
קדירת הודו אדום ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
מצרכים: (8 מנות)
- 800 גר' הודו אדום (נקבה)
- 200 גר' שעועית ירוקה
- 200 גר' שעועית צהובה
- 200 גר' בצל (= 1 בצל גדול)
- 3 שיני שום מפורק לשיניים שלמות
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- 50 גר' חרדל (= 1 כף גדושה)
- 330 גר' בירה כהה (גינס)
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה:
- חממו בסיר גדול את השמן וטגנו את הבצל והשום עד לשקיפות.
- תבלו את ההודו במלח ופלפל וטגנו אותו עד להשחמה.
- הוסיפו את כל שאר המרכיבים.
- הוסיפו עוד מים לכיסוי כל המרכיבים.
- הביאו לרתיחה ובשלו כשעה.
- צקו את תוכן הקדירה, קשטו עם עשב תיבול והגישו עם הרוטב.
להצגת מאמרים ופרסום בערוץ זה, צור קשר